Wednesday, September 26, 2007

reiser nå

Går til postkontoret i Hansabakken, plukker opp tre titler av Jacques Roubaud, rusler til Politihuset, forbi Jacobs, forbi innvandrersjappene og gitarmakeren i fjerde etasje. Tar smileløse bilder i sort/hvitt. Betaler og får byråkratalvorlig beskjed om at å få pass kan ta ti dager, kvinnen har ikke servicelepper og stram hestehale, hun snakker om kaker. Jeg sender en mail til J. Roubaud. Roubaud svarer. Jeg leverer en bok. Jeg drikker en kaffe. Jeg leser gjennom en tekst. Jeg overfører penger med muggrabatt. Jeg pugger en adresse. Jeg hører stemmen din fra et fyr. På koppen min står det flere onomatopoetikon

4 comments:

seraphic said...

Først og fremst, hvilke titler kjøpte du av han, og er de oversatt eller på originalspråket?

For det andre: jeg regner med at du er så heldig at du også får oppleve han på Audiatur, siden jeg også regner med at du skal dit.
Og jeg sier heldiggris. Visse forpliktelser, kalt arbeid, hindrer meg i å dra dit. Men neste år,ja neste år.

glassdråpe said...

"Poetry, etcetera: Cleaning House"

"Lewis´mangfold av verdener"

samt "Ars Poetica - Fransk poetik i det tyvende århundret" hvor tekster av og om JR finnes

Fra før har jeg Noget sort

Som du ser, ingen titler på originalspråket, burde jo det, men skal lese mye på kort tid så da satser jeg heller på oversatte titler i denne omgang.

Skal på Audiatur, ja.

Hilde said...

Ser deg i Paris, bella.

glassdråpe said...

Du ser meg i Paris ja! Jeg er installert i Rue Aubeuge etter talløse timer på diverse flyplasser, nå må jeg ut for å finne den vogtsk anbefalte restaurant i nabolaget!

kram S