Wednesday, November 23, 2005

På nytt har jeg lagt meg sent, men det er noe i luften

jeg har akkurat fått L´Amerique au jour le jour i posten, og gledet meg hele kvelden til å åpne boken, kroppen godt gjemt under dynen, passelig mett etter frukt svøpt i vaniljekesam, og en deilig ovnsbakt laks, Ane Bruns nyduetter har svinget i rommet hele kvelden, A og jeg har diskutert Soundgarden versus mine roligmelankolske preferanser, og vi parkerte anlegget på Placebo, det var et møtepunkt, fant vi ut

Utenpå boken: et nydelig bilde av Simone, vakker og tankefull ( fotograf ukjent) , og jeg liker å tro at det er metroen som farer bak henne, men jeg ser jo at det er bokstaver i neon, kanskje La Coupoule, yndlingsstedet til JPS og henne, må gå der en dag, drikke kaffi, bare for å lengte og beundre på en slags kitch måte, i alle fall, Simone skriver bra, litterært, og jeg har ikke kommet langt, men jeg gleder meg til å følge hennes blanding av eufori og skarpe observasjoner, kritikker etc, og ingen ingen skal etter meg få lov å si at ikke Simone kan skrive presist om følelsen av flyet som tar av i Paris, eller å drikke Manhattan på Manhattan på en fest hvor det bare er bøkene du kjenner, jeg gleder meg til å lese om jazzkonsertene, gangsterne i Chicago, Simone i New York, frokosten på drugstoren på hjørnet, Jeg har ikke noe å si ennå: jeg kan bare lytte.

4 comments:

Rue de Bernières said...

Jøss, leser du den på fransk? Det skal du ha!

Silje said...

mais non! jeg leser på norsk, siterer tittel på fransk. den er fantastisk, på bursdagen min var Simone på konsert med Louis Armstrong. Finurlig og fint.

Rue de Bernières said...

Åh, det var nesten godt :)
Den ligger i vinduskarmen min her, men hvis den er så god som du sier burde jeg kanskje plukke den opp?

Silje said...

Selvfølgelig er den så god som jeg sier, ellers hadde jeg vel ikke sagt det. Men så nærer jeg også et langvarig forhold de Beauvoir, men at hun kan skrive setninger på setninger av høyeste litterære karat, det trenger vi vel ikke tvile på? Eller at hun er en av Frankrikes største teoretikere? Også reiser hun på den måten jeg ville reist på, men med en helt annen evne til å fange det i språket.